Itt van:  / Híreink, közleményeink / Pályázati lehetőség „a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére”

Pályázati lehetőség „a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére”

Megjelent a vidékfejlesztési miniszter 103/2013. (XI. 8.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről.

A rendelet alapján támogatás vehető igénybe többek között a kistérségi közlekedési szolgáltatás fejlesztésére falu- és tanyagondnoki szolgáltatás ellátásához kapcsolódóan(1. célterület). A pályázatokat kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani az MVH-hoz 2013. november 25-én 08:00 órától forráskimerülésig, de legkésőbb 2013. december 13-án 18:00 óráig. A Bükk-Térségi LEADER Egyesület kezdeményezte a Vidékfejlesztési Minisztériumnál az 1. és 2. célterületen pályázható, belső égésű motorral hajtott kisbuszok, falubuszok mellett az elektromos kisbuszok beszerzésének támogatását, azonban a kezdeményezéssel kapcsolatos döntésről információ nem áll a HACS rendelkezésére. A 2013. évben érvényes, a pályázat keretében beszerezhető járművek típusait tartalmazó gépjárműkatalógus megjelenése a támogatási időszak megnyitásáig várható.

Kapcsolódó letöltés: A pályázat jogcímrendeletét tartalmazó Magyar Közlöny letöltése >>