Itt van:  / Munkabeszámolók / 2013. január 01. – 2013. március 31. időszak

2013. január 01. – 2013. március 31. időszak

A Bükk-Térségi LEADER Egyesület munkaszervezetének legfontosabb feladatai a 2013.01.01. – 03.31. időszakban a HACS-hoz beérkezett EMVA III. falumegújítás és –fejlesztés pályázatok ügyintézése, a szakmai kapcsolatépítés és az 2014-2020 időszak EU-s tervezésével kapcsolatos egyeztetéseken való részvétel voltak.
A vidékfejlesztési közösség minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében a támogatási időszakban több szakmai fórumot tartottunk, melyeken az EMVA III-IV. projektek elszámolására vonatkozó előírások mellett bemutattuk a 2014-2020 időszak EU-s programozásának irányelveit. Munkánkról 7 weboldalon jelent meg cikk.
Az eddigi több éves szakmai együttműködés kiszélesítéseként a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és Bükk-Térségi LEADER Egyesület megállapodást kötöttek „Megújuló Energiaforrás Kihelyezett Tanszék” létrehozására. A Bükkaranyosra kihelyezett tanszék részt vesz a Debreceni Egyetem MSc szakos hallgatóinak graduális képzésében. A HACS vállalta, hogy a hallgatók részére betekintést enged a munkaszervezet munkájába, a tanulmányutakon szakmai vezetést ad, fogadja az Egyetem gyakornokait és diplomadolgozatukhoz segítséget nyújt. Ezen túl a felek gépészeti- és a megújuló energiaforrások hasznosítását érintő kutatás – fejlesztés terén is erősíteni kívánják együttműködésüket, a vidékfejlesztési közösség és az Egyetem számára is hasznos közös projektekkel, pályázatokon való közös részvétellel. A tanszék létrehozásáról az Irányító Hatóság (IH) vezetőit tájékoztattuk.
2013.03.20-án részt vettünk az IH által, a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák (HVS) felülvizsgálatával kapcsolatban szervezett képzésen. A HVS felülvizsgálatát a HACS megkezdte, LEADER Intézkedési Tervét a 2013.04.09-re összehívott közgyűlésen véglegesíti. A közösség készül a LEADER III. támogatási időszakára, mely során a HACS területén mintegy 225 millió Ft fejlesztési forrás kerül kipályáztatásra.